GENERAL

Türkmenistan Devlet Başkanı, Malezya’da

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, dün akşam saatlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a ulaşdı. Resmi ziyaret için Malezya’ya gelen Sayın Devlet Başkanı, bugün Başbakan Nacib Tun Abdel Rezzak ile bir araya gelecek. Resmi görüşmelerden sonra bir dizi anlaşamlara imza atılacak.

Sayın Devlet Başkanı, Aralık 2011’de Malezya’’yı ziyaret etmişti ve bu ziyaret ikili ilişkilerde yeni dönemin başlangıcı olmuştu. Malezya Başbakanı ise 2011 ve 2014 yıllarında Türkmenistan’da resmi temaslarda bulunmuştu.

Aralık 2011 senesinde Aşkabat’ta Malezya’nın büyükelçiliği açılmıştı ve onun akabinde Mart 2013 tarihinde Türkmenistan Kuala Lumpur’da büyükelçilik açmıştı.

Geçen sene Şubat ayında iki ülkenin başkentleri Aşkabat ile Kuala Lumpur arasında doğrudan uçak seferleri başlatıldı. Malezya’nın Petronas Charigali şirketi, Türkmenistan’ın Hazar Denizi’nde doğalgaz ve petrol üreten dev şirketlerden birisidir.

Sayın Devlet Başkanı, dün akşam saatlerinde geldiği Malezya’da konakladığı Shangri La otelinde bu lkede eğitim alan Türkmenistanlı öğrenciler ile görüştü. Öğrencilerin eğitim durumu hakkında bilgi alan Sayın Devlet Başkanı, 8 Kasım’da yapılacak üst düzey görüşmelerde eğitim alanındaki işbirliğini görüşeceklerini kaydetti. Sayın Devlet Başkanı, öğrencilerine eğitimm hayatında başarılar diledi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Present vectors of Turkmen-Azerbaijani ties discussed

Ashgabat to host Azerbaijan–Turkmenistan Intergovernmental Commission meeting

Al-Nassr and Arkadag Football Clubs are to play historic match

Ata Watan Eserleri

Official Website of the Gurbanguly Berdimuhamedov Charitable Foundation Launched

Presentation of the new book by President of Turkmenistan was held in Romania

Ata Watan Eserleri

Present matters of Turkmen-Pakistani relations were discussed