GENERAL

Türkmen Petrolü, Gürcistan Demiryoluyla Taşınacak

Gürcistan demiryolu müdürlüğü, Türkmenistan petrolünün transit geçişinden her sene 22 milyon dolar gelir elde edecek. 4,5 milyon ton Türkmen petrolünün Gürcistan toprakları üzerinden taşınması için ülkeler arasında 3 yıllık bir  anlaşma imzalandı.

Gürcistan basınında yer alan haberlere göre, Türkmenistan petrolü 7 yıldan sonra Gürcistan demiryolu ile taşınmaya başlayacak. Gürcistan Demiryolları Müdürlüğü’nün bildirmesine göre, her sene Gürcistan bütçesinde 60 milyon lari, yanı 22 milyon dolar gelir gelecek. Ayrıca, transit geçiş döneminde ve terminallerde çalışan işçi sayısı da artacak.

2007-2008 yıllarında Gürcistan toprakları üzerinden Türkmenistan petrolünün 200 bin tonu taşındı. 

2013 yılından beri Gürcistan Demiryolu Müdürlüğü Türkmen tarafı ile yaptığı düzenli görüşmeler sonrasında anlaşmaya varıldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Annual festival “We are different, we are equal” held in Ashgabat

Representatives of the Mejlis of Turkmenistan participated in a meeting of the Dialogue of Women Leaders of Central Asian Countries, held in Tashkent

A telephone conversation was held between the Heads of the Foreign Ministries of Turkmenistan and the Kingdom of Morocco

The Foreign Ministers of Turkmenistan and Egypt discussed key aspects of cooperation by telephone

The Foreign Ministers of Turkmenistan and Romania held telephone talks

Ambassador of Turkmenistan to Romania was interviewed about the 30th Anniversary of Turkmenistan’s Permanent Neutrality