GENERAL

Türkmen Lider, Tuğrul Türkeş’i kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda davetlinin katıldığı At Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye’yi temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i kabul etti.

Türkeş, Türkmen Lideri’ne Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakanı’nın selamını iletti ve Türk Hükümeti’nin kardeş ülke Türkmenistan ile ilişkilerine büyük değer verdiğini kaydetti.

Türkmen Lider, son yıllarda büyük öneme sahip olan Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerinin mevcut durumundan memnun olduğunu belirtti. Görüşmede, ülkeler arasındaki karşılıklı çıkara dayalı işbirliği ele alındı. Taraflar, ticari ve ekonomik münasebetler yanı sıra enerji, ulaştırma, tekstil, inşaat ve diğer alanlardaki işbirliği konularını masaya yatırdı.

Türk işadamlarının Türkmenistan pazarında önemli işlere imza attığını söyleyen Tuğrul Türkeş, Türkmen Lideri’ne Türk işadamlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

Devlet Başkanı ve Tuğrul Türkeş, eğitim, bilim, kültür, sanat, spor ve turizm alanındaki işbirliği konularını ele alarak, bu alanda önemli potansiyelin olduğunu belirtti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Iran, Turkmenistan discuss Caspian Sea cooperation

Presentation of the book “Hakyda göwheri” of Hero-Arkadag in Azerbaijani

Winter Cup 2025” Intellectual Tournament Held by the EU Delegation to Turkmenistan

Chess Grand Prix Final in Ashgabat: 2026 Major League Lineup Revealed

Historic First Leaders’ Summit Strengthens Japan-Central Asia Ties – Japan announces CA+JAD Tokyo Initiative aimed at industrial advancement in Central Asia

Japan-Turkmenistan Summit meeting: President Serdar Berdimuhamedov and PM Sanae Takaichi discussed multifaceted bilateral cooperation

Ata Watan Eserleri