GENERAL

Türkmen Lider, Suudi Bakanı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Halid bin Abdülaziz el-Falih’i kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği ve diğer alanlardaki işbirliği konuları ele alındı. Ayrıca, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın geçen sene Mayıs ayında Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında imzalanan anlaşmaların ehemmiyeti değerlendirildi.

Türkmenistan’da sosyo-ekonomik kalkınma programı ve dev yatırım projeleri iki ülke arasındaki işbirliği alanlarını genişletmeye imkân sağlayacak. Taraflar ulaştırma, inşaat, kimya sanayi ve diğer alanlardaki işbirliğine yönelik konularda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Türkmenistan ile Suudi Arabistan arasındaki petrol ve doğal sektöründe işbirliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Ayrıca, taraflar düzenli olarak işadamları görüşmelerinin ve iş forumlarının yapılmasının önemli olduğunu vurguladılar.

Suudi Kral’dan Kutlama Mesajı

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suudi, Türkmenistan ile Suudi Arabistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25.yılı dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Türkmen Lideri’ni kutlayan Suudi Kral mesajında, iki ülke arasındaki münasebetlerin üst düzeyde olduğunu kaydetti.

Mesajda, “Biz çeşitli alanlarda diyaloğun arttırılması için bütün çabalarımızı gösteriyoruz. Suudi Arabistan işbirliğinin genişletilmesine büyük ilgi göstermektedir ve gelecekte iki ülke çıkarları doğrultusunda verimli işbirliğini arttırmak istiyoruz” şeklinde ifadeler yer aldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Turkmenistan and Türkiye discuss cooperation on a migration

Meeting between the Consul General of Turkmenistan with the Governor of Istanbul

Ambassador of Turkmenistan participated in the Inauguration Ceremony of the President of the Portuguese Republic

Meeting with Charles Michel, Minister of State of Belgium, at the Turkmenistan Embassy

The Embassy of the Republic of Iraq has started functioning Ashgabat