GENERAL

Çin, Olimpiyat Şampiyonu ’nu yendi

Türkmenistan’da devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda Asya ülkelerinin madalya kazanma başarısı sürüyor. Özellikle Çin bu alanda daha fazla madalya sahibi olmaktadır.

Kadınlar 76 kilo müsabakasında Çinli kadın halterci Wang Zhouyu, 2012 ve 2016 Olimpiyatları şampiyonu Kuzey Koreli halterci Rim Jong Sim’I yenmeyi başardı. Bu iki halterci arasında geçen çekişmeli müsabakada koparmada Kuzey Koreli 119 kilo kaldırırken, Çinli atlet 118 kilo kaldırdı. Ancak silkmede Çinli sporcu 152 kilo kaldırarak, dünya şampiyonu oldu. Kuzey Koreli sporcu ise 150 kilonun üzerine çıkamadı. Böylelikle, Çinli Wang Zhouyu toplam 270 ile altın, Kuzey Koreli Rim ise 269 ile gümüş madalya sahibi oldu.  

Çinli sporcu müsabakadan sonra yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Bu benim ilk dünya şampiyonluğumdu ve ben kazandım. Gelecekte daha da iyi performans göstermeye ve daha fazla madalya kazanmaya çalışacağım.”

ÇİN MADALYA SIRALAMASINDA BİRİNCİ

Şampiyonanın ilk günlerinden beri daha fazla madalya kazanmak için hırslı mücadele eden Çinli sporcular madalya sıralamasında birinciliğini açık ara ile korumaktadır. Çin 17 altın, 18 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 45 madalya ile ilk sıradaki yerini koruyor.  Tayland   9 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 15 madalya ile ikinci sırada, Kuzey Kore ise 4 altın, 3 gümüş, 1 bronz ve toplam 8 madalya ile üçüncü sırada yer almaktadır.

Ýene-de okaň

The film “The Composer” has been honored with special awards by TURKSOY

Success of Turkmen Youth in Astana: “Oguzrobot” Secures Qualification for Competition in China

Young Robotics Specialists of Turkmenistan Return from Dubai with 12 Medals

EU–Turkmenistan Partnership: Reviewing Achievements in 2025 and Looking Ahead to 2026

Press-meeting: Ashgabat-Tbilisi: a living bridge between ideas and new opportunities

Mobile Application of the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan Launched