GENERAL

Genç Bilim adamları Notebook Üretimine Yönelik Proje Başlattı

Genç Türkmen bilim adamları notebook üretimine yönelik bir proje başlattı. Sanayileşmeye yönelik dev adımların atıldığı Türkmenistan’da beyaz eşya ve elektronik cihazların üretiminin de yapılması yönünde ciddi atılımlar yapılmaktadır.

Türkmenistan Sanayi Bakanlığı ve Türkmen Devlet Ulaştırma ve İletişim Enstitüsü yetkilileri ve bazı işadamları grubu Çin’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bu ziyaret kapsamında notebook üretimi ile ilgili konuları görüştü.

Türkmenistan’da genç neslin bilgisayar eğitimini alması için büyük çaba gösteriliyor. Bu nedenle okula ilk adım atan öğrencilere devlet tarafından notebook hediye edilmektedir.

Bugüne kadar öğrencilere hediye edilen notebooklerin yurtdışından getiriliyordu. Yakın gelecekte bu alanda üretim yapılması için çabalar gösteriliyor.

Türkmenistan Sanayi Bakanlığı, Türkmenistan Eğitim Bakanlığı ve Aydın Geceler özel şirket ile birlikte notebook üretimi konusunda proje başlatıldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Cooperation Discussed on the “Karabakh” and “Akhal-Teke” Horses

The synchronisation of the development of the Baku and Turkmenbashi ports has been discussed

Turkmen School Students Participate in a STEM Olympiad in Astana

National Leader of the Turkmen People Congratulates President of Azerbaijan and Prime Minister of Armenia on Receiving the “Zayed Award for Human Fraternity”

Olympic Council of Asia Signs Host City Contract for the 2029 Asian Winter Games in Almaty

Turkmenistan and UAE to Develop Economic Cooperation Program