GENERAL

Berlin Türkmen gazını satın almak istiyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin şimdiden 6 milyar metreküp Türkmenistan doğalgazı almaya hazır olduğunu açıkladı.

Azerbaycan’ın Azertag haber ajansının Bild gazetesine dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Türkmenistan’a ilgisi büyük gaz rezervleriyle bağlantılı olduğu ifade edildi. Gaz konusu şu an Avrupa bölgesinde çok güncel bir konu, özellikle Avrupa Birliği'nde Kuzey Akım 2 boru hattı projesi ve enerji ithalatını çeşitlendirme ihtiyacı hakkında değerlendirilmelerin yapıldığı bir dönemdir.

Berlin şehrinde Türkmenistan-Avrupa İş Forumu düzenlendi. Almanya'nın Doğu Komitesi’nin (Doğu Avrupa'da ticari çıkarları olan Alman şirketlerinin lobi organizasyon) de katkılarıyla yapılan forumda konuşan Türkmengaz devlet kurumu başkanı Murat Arçayev,  Türkmenistan, derinlerinde hidrokarbon hammaddelerinin kanıtlanmış varlığı nedeniyle dünyada 4.sırada ve ülkenin doğusunda bulunan Galkynyş gaz sahasının kanıtlanmış gaz rezervleri ile 2.sırada yer aldığını ifade etti.

Türkmen yetkili alman işadamlarına hitaben yaptığı konuşmasında, Türkmen gazının Avrupa pazarlarına satılması için tamamen hazır olduklarını, sadece ilgilenen tüketicileri bulmak işinin kaldığını belirtti.

Ýene-de okaň

A festive reception dedicated to the 34th anniversary of Turkmenistan’s Independence was held in Doha

Triumph of Quality: Arkadag’s Baby Food Wins Gold at WorldFood Moscow 2025

Gurbanguly Berdimuhamedov Charitable Foundation Launches Social Projects in Turkmenistan and Mosque Construction in Azerbaijan

Meeting of the Ambassador of Turkmenistan at the Ministry of Foreign Affairs of Georgia

Turkmen Scholar from California: The Makul Dictionary serves as a common reference point for Turkmens worldwide.

The Embassy of Turkmenistan in Islamabad hosts a Golf Tournament and a Gala Reception to celebrate the 34th Anniversary of Independence of Turkmenistan