GENERAL

Asya Kupası 2019: Türkmenistan ilk maçını oynadı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 5 Ocak tarihinde başlayan Asya Kupası’nda F grubunda mücadele eden Türkmenistan milli takımı, turnuvanın favori takımı Japonya’ya yenildi. Galatasaraylı Nagatomo da, Japonya milli takımında 90 dakika forma giydi.

Abu Dabi’nin Al-Nahyan Stadı’ndan oynanan maçta, Türkmenistan millileri maçın ilk yarısında 1:0 üstün tamamladı. Turnuvanın en iyi ekibi ve Dünya Kupası’na katılan Japonya, Türkmenistan ile gerçekleştirdiği maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle ilk galibiyetini aldı.  

İranlı hakem Alirıza Fagani’nin düdük çaldığı maçta, Japonya aradığı golleri ikinci yarıda buldu. Güçlü ekibine karşı daha dikkatli bir oyun sergileyen Türkmenistan millileri ilk yarının 26.dakikasında gol atmayı başardı. Arslanmyrat Amanov, çok uzaktan kaleciyi avlayarak, nefis bir gole imza attı.

İlk yarı 1:0 Türkmenistan’ın üstünlüğü ile son erdi. İkinci yarıda Japonya 56. ve 60. dakikalarda Osaka ve 71.dakika Doan’ın golleri galip geldi. Türkmenistan ikinci yarıda 79.dakikada penaltı golü ile ümitlendi, ancak eşitliği golünü atamadı.

F grubunun diğer takımları Özbekistan ile Umman da bugün karşılaşacak.

Türkmenistan’ın gruptaki bir sonraki maçı, 13 Ocak’ta Özbekistan ile oynayacak.

ASYA KUPASI’NDA BÜGÜNE KADAR OYNANAN MAÇLARIN SKORLARI;

A Grubu

BAE – Bahreyn  1:1

Tailand – Hindistan  1:4

B Grubu

Avustralya – Ürdün  0:1

Suriye – Filistin   0:0

C Grubu

Çin – Kırgızistan  2:1

Güney Kore – Filipinler  1:0

D Grubu

İran – Yemen 5:0

Irak – Vietnam  3:2

E Grubu

Suudi Arabistan – Kuzey Kore  4:0

F Grubu

Japonya – Türkmenistan 3:2

Ýene-de okaň

Meeting at the Parliament of Georgia: priorities for interparliamentary cooperation

US Special Representative meets with Turkmenistan’s Foreign Minister

The Ambassadors of Central Asia and Mongolia met with the Chairman of the House of Representatives of Belgium

Women entrepreneurs from Turkmenistan took part in international exhibitions in Paris

The Ambassador of Turkmenistan to Slovenia attended a New Year’s reception organized for the diplomatic corps

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed