GENERAL

Afgan yükleri Lapis Lazuli koridoru ile Azerbaycan’a ulaştı

Afganistan'dan yola çıkan ilk yük, Lapis lazuli uluslararası ulaşım koridoru aracılığıyla Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı'na ulaştı.

Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı basın sözcüsü Vafa Safarli-Abdullazade Azerbaycan basınına yaptığı açıklamasında, 174 tonluk ilk ihracat yükünün Azerbaycan’a ulaştığını kaydetti.

Afganistan’ın kurutulmuş meyveler ve baharatlardan oluşan 9 TIR’lık ilk sevkiyatı, Lapis Lazuli ulaştırma koridoru aracılığıyla Türkmenistan topraklarından geçerek, Berkarar gemisiyle Hazar Denizi üzerinden Azerbaycan’a ulaştı.

Vafa Safarli-Abdullazade, bu yükün Azerbaycan’dan sonra Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ve Avrupa güzergahı ile yol alacağını belirtti.

Azeri yetkili, gelecekte bu güzergaha Hindistan’ın da katılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Bakü limanında düzenlenen törene; Türkiye’nin ve Afganistan’ın Azerbaycan’daki büyükelçileri de katıldı. Her iki büyükelçi, ulaşım koridorunun öneminden bahsetti ve Afganistan’ın kalkınmasına, ihracatının arttırılmasına sağladığı katkıları anlattı.

Afganistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye, Kasım 2017'de Lapis Lazuli uluslararası bir ulaşım koridoru oluşturulması konusunda anlaşma imzalamıştı.

13 Aralık 2018 tarihinde Afganistan’dan bu güzergah ile ilk sevkiyata başlanmıştı.

Ýene-de okaň

Turkmenistan Airlines will launch a new Incheon-Ashgabat-Istanbul flight from July 14

Ata Watan Eserleri

Turkmen Foreign Minister Holds Talks with Counterparts on LLDC3 Preparations

Turkmenistan Celebrates Wheat Harvest Goal Achievement: Over 1.4 Million Tons Collected Through Dedication and Modern Technology Turkmenistan Celebrates Wheat Harvest Goal Achievement: Over 1.4 Million Tons Collected

UN Hosts Press Briefing on Upcoming Third Conference for Landlocked Developing Countries in Turkmenistan

Turkmenistan and the UN Sign Agreement to Host International LLDC3 Conference

The Embassy of Turkmenistan Participated in Asian Culture Festival in Ploiesti