GENERAL

Türkmenistan’da Pamuk Ürünleri Fuarı düzenlenecek

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 3-4 Aralık tarihlerinde 6.Uluslararası Pamuk Ürünleri Fuarı düzenlenecek. Ayrıca, fuar etkinliği kapsamında ‘Türkmenistan’ın pamuk ürünleri ve dünya piyasası’ konulu bir uluslararası konferansta yapılacak.

Her sene düzenli olarak yapılan gelen uluslararası etkinlik, Türkmenistan’ın pamuk sektöründeki başarılarının sergilenmesine ve bu alandaki işbirliğinin perçinlenmesine önemli katkı sağlamaktadır. Türkmenistan, Orta Asya bölgesinin önemli pamuk üretici ülkelerinden biridir ve aynı zamanda pamuk ürünleri üretimi için de önemli bir potansiyele sahip ülkedir.

Pamuk Türkmenistan’ın en başlıca tarım ürünlerinin birisidir. Bu sene ülkede 1 milyon 50 bin ton pamuk üretildi. Üretilen pamuğun büyük bir kısmı ülke genelindeki tekstil fabrikalarında işleniyor. Tekstil fabrikalarında üretilen iplikler Türkmenistan’ın yurtdışı ihracatında büyük pay sahibidir.

Aşkabat’ta düzenlenecek Pamuk Fuarı, bu alandaki uluslararası işbirliğinin daha üst seviyelere çıkarılmasına imkân sağlaması açısından düzenlenmektedir.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

A delegation of Turkmenistan took part in the 109th meeting of the CIS Economic Council

Strengthening Turkmen–Georgian Cooperation in the Field of Healthcare

Meeting between the Ambassador of Turkmenistan and the Deputy Minister of Foreign Affairs of Georgia

Turkmenistan is represented at the Kazan forum « Energoprom-2026»

Turkmenistan participated in the Second meeting of the heads of government/ vice president of the member states of the Organization of Turkic States

On the Meeting between the Minister of Education of Turkmenistan and the President of the Lyon School of Management