GENERAL

Türkmenistan gelir seviyesinde bir basamak daha yükseldi

Türkmenistan'ın ekonomisinin küresel mali türbülans ve belirsizliklere rağmen, yıllardır istikrarlı büyüme göstererek gelir seviyesinde dünya ortalamasının üzerine çıkmayı başardığı bildirildi. Bununla ilgili bilgi, Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Cyril Muller’in Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’a gönderdiği mektupta dile getirildi.

Daha önce orta gelirli ülkeler seviyesinde olan Türkmenistan’ın bir üst seviyeye ulaşması önemli bir başarıdır. Bu da, ülkede Sayın Devlet Başkanı’nın başkanlığında yürütülen kalkınma programının başarılı bir şekilde hayata geçirildiğinin kanıtıdır.

Dünya Bankası üst düzey yetkilisi Cyril Muller’in mektubunda; “Dünya Bankası Grubu (WBG) olarak, ülkenizin gelir düzeyinde modern ve çeşitlendirilmiş ekonomisi olan ülkelerin saflarına katılmasına destek verdiğimizi belirtmek isterim” diye ifadeler yer aldı.

Dünya Bankası yetkilisine göre, Türkmenistan'ın kalıcı tarafsızlık politikası bu ülkenin sosyo-ekonomik büyümesinin sağlam temellerinden biri.

Türkmenistan 1992 yılında Dünya Bankası Grubu'na katılmıştı. Bu yıl Ekim ayında Türkmenistan Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası, finans sektöründe ve makroekonomi alanında danışmanlık hizmetleri anlaşmasını imzaladı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

A delegation of Turkmenistan took part in the 109th meeting of the CIS Economic Council

Strengthening Turkmen–Georgian Cooperation in the Field of Healthcare

Meeting between the Ambassador of Turkmenistan and the Deputy Minister of Foreign Affairs of Georgia

Turkmenistan is represented at the Kazan forum « Energoprom-2026»

Turkmenistan participated in the Second meeting of the heads of government/ vice president of the member states of the Organization of Turkic States

On the Meeting between the Minister of Education of Turkmenistan and the President of the Lyon School of Management