WORLD

Türkmenistan ile Özbekistan ilişkileri güçlendiriliyor

Orta Asya’nın iki komşu ülkesi – Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki işbirliği ilişkileri daha da üst seviyelere çıkarılıyor. Özbekistan Başbakan Yardımcısı Ulugbek Rozukulov başkanlığındaki heyet, iki ilişkileri görüşmek için Aşkabat’a geldi.

Konuk Başbakan Yardımcısı Ulugbek Rozukulov, Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.  Özbek Başbakan Yardımcısı, Özbekistan’ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in selamını ileterek, ülkesinin Türkmenistan ile çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini kaydetti.

Sayın Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov,en yakın komşularından Özbekistan ile karşılıklı çıkara dayalı işbirliğinin daha da güçlendirilmesinin Türkmenistan’ın dış politikasının stratejik önceliklerinden olduğunu ifade etti.

Görüşme kapsamında taraflar ülkeler arasındaki işbirliği münasebetlerin geleceğe yönelik öncelikli alanları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Taraflar ticaret, tarım gibi birçok diğer sektörlerde işbirliği için önemli potansiyelin olduğunu belirttiler. Ayrıca, ikili işbirliğinin arttırılmasında ülkeler arasındaki hükümetlerarası komisyonun faaliyetlerinin önemli olduğu vurgulandı.  

Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki işbirliğinde ulaştırma sektörünün de ön plana çıktığı belirtilerek, bu alanda Türkmenistan’ın uluslararası anlamda birçok projeleri hayata geçirdiği kaydedildi.

Sayın Devlet Başkanı, ulaştırma ve transit koridorlarının oluşumu alanındaki işbirliği potansiyelinin önemine dikkat çekerek, Özbek tarafını 26-27 Kasım tarihlerinde Aşkabat’ta Birleşmiş Milletler himayesinde düzenlenecek 1.Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı’na davet etti.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Central Eurasia @ Silicon Valley 2024 Event Held in San Francisco

«Magtymguly Fragi» corner opened at the Allama Iqbal Open University of the Islamic Republic of Pakistan

Explore Türkiye’s Best Autumn Routes From West to East

Ata Watan Eserleri

At the University of California, the Turkmen song “I Have Come to You” was performed.

Take a journey to Mardin’s amazing cuisine and rich history

The Astrakhan State University named after V.N. Tatishchev hosted a round table dedicated to the Independence Day of Turkmenistan and the 300th anniversary of the birth of Makhtumkuli Fragi

Ata Watan Eserleri