GENERAL

En büyük uluslararası sergi şirketi, Aşkabat’taki ofis açtı

En büyük uluslararası sergi organizatörlerinden Messe Frankfurt, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta resmi temsilciliğini açtı. Her yıl, bu şirket Frankfurt’ta yaklaşık 150 ticaret fuarı yanı sıra Berlin ve dünyanın diğer birçok şehrinde sergiler düzenlemektedir.

 Messe Frankfurt’un resmi temsilciliğinin açılması vesilesiyle düzenlenen törene katılan Almanya’nın Aşkabat Büyükelçisi Margaret Uebber,  ünlü Frankfurt Fuarı'nın Aşkabat'taki temsilciliğinin kurulması, iki ülkenin ekonomik ilişkilerini yeni bir seviyeye getireceğini kaydetti. Büyükelçi, özellikle, Türkmenistan'daki girişimciler için büyük fırsatlar yaratacağını, çünkü Messe Frankfurt, ürünlerin tanıtılması için iyi bir yer ve zaman, belirli bir sektördeki küresel eğilimleri tanımak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Alman Büyükelçi, sonuçta, Türkmen şirketlerinin çoğunluğu ihracata odaklanmış durumda ve uluslararası fuar platformlarına erişim yapılması gereken adım atmaları için büyük bir kolaylık olacağını ifade etti.

Fransız "Messe Frankfurt" ofisinin başkanı Michael Sherp endüstriyel sektördeki geniş deneyimlerinin birçoklarının hedeflerine ulaşmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Bugünkü günde, en büyük şirketler bile, işlerinin gelişimi için uluslararası sergilere büyük ilgi gösteriyor. Sadece Messe Frankfurt’un fuarlarına değil, aynı zamanda konferanslarına, kongrelerine katılacak olan Türkmenistanlı işadamları, dünyanın birçok ülkesinden kendilerini yeni ortaklar bulabilecekler.

 

Ýene-de okaň

Cooperation Discussed on the “Karabakh” and “Akhal-Teke” Horses

The synchronisation of the development of the Baku and Turkmenbashi ports has been discussed

Turkmen School Students Participate in a STEM Olympiad in Astana

National Leader of the Turkmen People Congratulates President of Azerbaijan and Prime Minister of Armenia on Receiving the “Zayed Award for Human Fraternity”

Olympic Council of Asia Signs Host City Contract for the 2029 Asian Winter Games in Almaty

Turkmenistan and UAE to Develop Economic Cooperation Program