GENERAL

Türkmenistan takımı, Turkish Women’s Cup 2019 katılıyor

Türkmenistan kadın milli futbol takımı, Türkiye’de gerçekleştirilecek Turkish Women's Cup 2019 turnuvasına katılacak.

Türkmenistan Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Alanya’da yapılacak turnuvaya 8 takım katılmaktadır. Takımlar 2 grupta mücadele edecek. Türkmen milliler, A grubunda Romanya, Hindistan ve Özbekistan ile gruptan çıkmak için mücadele edecek. B grubunda ise Kuzey İrlanda, Fransa, Kazakistan ve Ürdün yarışacak.

5 Mart tarihinde gerçekleştirilecek son maç, Alanya’daki Gold City stadında oynanacak. Türkmenistan kadın milli futbol takımı, turnuva öncesinde 20-25 Şubat tarihleri arasında Alanya’da kamp yapacak.

Türkmen milli takımı; Ogulbahar Halılova, Mahım Oramedov, Bagtıgül Kurbanova, Mercen Ayıdova, Mercen Bakşiyev, Medine Hıdırova, Mariya Çarıyeva, Maya Musaskaya, Malika Eminova, Rimma Şepturova, Gözel Artıkova, Patma Beşimova, Şirin Mammetnazarov, Selbi Kuzmina, Halida Eşniyazova, Kristina Berseneva, Anjelika Şigabuddinova, Ayşa Beşimova ve Ejeş Amanmuhammedova.

Takımın teknik direktörü; Kamil Mingazov.

Kalecilerin antrenörü; Akmurat Kurbanov.  

Türkmen milli takımın maç takvimi:

27 Şubat Romanya – Türkmenistan  

1 Mart  Türkmenistan – Hindistan

3 Mart Özbekistan – Türkmenistan

Ýene-de okaň

Al-Nasr and Arkadag Football Clubs are to play historic match

Official Website of the Gurbanguly Berdimuhamedov Charitable Foundation Launched

Presentation of the new book by President of Turkmenistan was held in Romania

Ata Watan Eserleri

Present matters of Turkmen-Pakistani relations were discussed

Meeting with the Ambassador of the United States of America to Turkmenistan

CES 2026 Kicks Off in Las Vegas: Atavatan Media Conducted More Than 30 Exclusive Interviews