GENERAL

Sağlık sektöründen uluslararası ihaleler

Türkmenistan’da bu hafta içerisinde ülke basınında pekçok uluslararası ihaleler açıldı. Üreticilerden ve resmi üretici distribütörlerinden uluslararası standartlarda hayati önem taşıyan temel ilaçların satın alımı, ülkedeki sağlık idareleri için sarf ve medikal malzemelerin satın alımı konusunda uluslararası ihaleler yer aldı. Temel fabrika ekipmanı, elektronik malzemeler, elektronik, jeofizik, kontrol ve ölçüm ekipmanı, haberleşme cihazları ve inşaat malzemelerin satın alımı konusunda ihaleler yayınlandı.

Bunun yanı sıra  Lebap eyaleti valiliği tarafından 17 projenin inşası ve yeniden yapılandırılması konusunda inşaat ihaleleri ilan edildi. Buna göre, “Türkmenistan’ın Devlet Başkanının köyleri, beldeleri, ilçedeki şehirleri ve ilçe merkezlerinin sakinlerinin yaşam ve sosyal şartlarını iyileştirmek ile ilgili 2020 yılına kadar dönem için yenilenen Milli Programına” göre Lebap eyaletinde 4 adet kreşin, 5 adet okulun inşası ve 8 adet hastane ve sağlık evlerinin yeniden yapılandırması öngörülmektedir.

Türkmenistan’da ilan edilen önemli ihale ilanların detayı için Atavatan Türkmenistan  Uluslararası Yayın Grubunun  Türkmenistan Haber – Analiz – İhale  (THAB) Bültenine abone olabilirsiniz. Atavatan Türkmenistan Bülteni haftada iki defa yayınlanmakta ve Türkmenistan’ın siyasi, ekonomi ve kültürel gündemini takip etmektedir. Bültene abone olmak için atavatanltd@gmail.com     adresine mail atabilirsiniz!

Ýene-de okaň

President of Turkmenistan receives head of Islamic Development Bank

Investments of Turkmenistan in Afghanistan exceed USD 1.5 Billion

Turkmenistan and UAE: educational relations strengthened

Iran holds talks with Russia, Turkmenistan on gas cooperation

Trade turnover between Turkmenistan and Bulgaria grew by 600%

On the visit of the Turkmen delegation to the Republic of Austria