GENERAL

Rusya, Türkmenistan’daki ilk madalyasını kazandı

Türkmenistan’da devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda erkekler 89 kiloda ve kadınlar 71 kiloda müsabakalar gerçekleştirildi. Erkekler arasındaki müsabakada Rusyalı halterci Artem Okulov altın madalya kazanarak, Rusya’ya bu dünya şampiyonasında ilk madalyasını kazandırdı.

 Koparmada Şilili Arley Mendez Peres 168 kilo kaldırarak altın madalya kazanırken, gümüş maldaya Belarus sporcusu Pavel Hodaseviç’in oldu. Bronz madalya ise Kolombiyalı Jor Morena Torres kazandı.

Silkmede ise mücadele daha çekişmeli oldu. Rus atlet ilk olarak 203 kilo kaldırırken, Ermenistanlı sporcu Hakob Mkrtchyan 205 kilo kaldırdı. Daha sonra Rus atlet 206 kilo kaldırarak, hem silkmede hem de toplamda daha fazla kilo kaldırarak altın madalya kazandı.

Toplamda Rus Artem Okulov (372 kg) altın, Belaruslu Peval Hodaseviç (371 kg) gümüş ve Gürcistanlı Revaz Davitadze (371 kg) bronz madalya kazandı.

Dünya Şampiyonası’nda silkme, koparma ve toplam olmak üzere her alanda birincilere madalyalar takdim edildiği için erkekler 89 kilo müsabakasında 7 sporcu madalya kazandı.

Kadınlar 71 kilo madalya müsabakasında Çinli halterci Zhang Wangli toplam 267 kilo kaldırarak altın, Mısırlı Sara Samir Elsayed Mohammed Ahmed 252 kilo ile gümüş, Kazakistanlı Nadejda Lıkhacheva ise 242 kilo ile bronz madalya kazandı.

Bugün dünya şampiyonası kapsamında erkekler 96 kilo ve kadınlar 76 kiloda madalya için çekişmeli müsabakalara sahne olunacak.

Madalya sıralamasında Çin 15 altın, 14 gümüş ve 10 bronz ile hala birinciliğini koruyor. Tayland da 9 altın, 2 gümüş ve 4 bronz ile ikinci sırada yer almaktadır. 

Ýene-de okaň

Prime Minister of Nepal leaving for Turkmenistan

A telephone conversation of Turkmenistan and the Republic of Seychelles

UN Awaza forum: The World’s Attention Will Be Centered on Awaza

Ata Watan Eserleri

Turkmenistan and Uzbekistan Foreign Ministers Discuss Strategic Partnership in Phone Call

Baku hosts Turkmenistan and Azerbaijan 8th meeting of the Joint Intergovernmental Commission

Turkmenistan Pavilion at EXPO 2025 in Osaka Attracted Over a Million Visitors