Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 1 Kasım’da resmen başlayacak olan Dünya Halter Şampiyonası öncesinde Uluslararası Halter Federasyonu’nun (İWF) Kongresi gerçekleştirildi.
Aşkabat’taki Spor otelinde yapılan kongrede İWF İcra Komitesi üyeleri 2021 yılında Dünya Halter Şampiyonası’nın Peru’nun başkenti Lima’da yapılmasını kararlaştırıldı.
Böylece, 1-10 Kasım 2018 tarihlerinde Aşkabat’ta gerçekleştirilecek Dünya Halter Şampiyonası’ndan sonraki dev turnuva Lima’da yapılacak.
Uluslararası Halter Federasyonu’nun (IWF) çeşitli komitelerinin toplantıları 2018 Dünya Şampiyonası öncesinde Aşkabat’ta yapıldı.
İWF Kongresi’nde Lima, IWF 2021 Dünya Şampiyonası'nın ev sahibi olarak seçildi. IWF İcra Komitesi, Peru tarafından sunulan güçlü teklifin tutkusunu ve profesyonelliğini takdir etti. İWF Başkanı Tamas Ajan “Tokyo 2021 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ilk yarışmamızı, sevdiğimiz sporun geleceği için büyük bir özenle ve çok çalıştığımız için sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.