GENERAL

Rönesans Holding, Türkmenistan’da otel inşa edecek

Türkmenistan’da birçok alanda inşaat projeleri başarılı bir şekilde hayata geçiren Rönesans Holding, yeni bir projenin ihalesini kazandı. Rönesans İnşaat, başkent Aşkabat’ta iş merkezli otel inşa edecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı bununla ilgili kararname imzaladı. Bu kararname kapsamında Aşkabat Belediye Başkanlığı, Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Aşkabat’ın A.Niyazov ve Hoca Ahmet Yesevi caddelerinin kavşağında Garagum isimli iş merkezli otelinin inşasına yönelik sözleşme imzalayacak.

Dünyanın en büyük çöllerinden olan Karakum çölünden isminin alan Garagum otelinin inşasına Eylül 2018 tarihinde başlanacak ve proje Şubat 2021 yılında devlete teslim edilecek.

Söz konusu proje, Uluslararası Aşkabat havalimanına yakın bir bölgede inşa edilecek. Bu nedenle, Türkmenistan’a gelen yabancı konukların ikamet etmeleri için de büyük bir avantaj sağlamaktadır. Türkmenistan Devlet Başkanı, bu otelin yapılacağı alanını ve otelin projelerini birkaç defa incelemişti.

Karakum çölünün kum tepelerini ve orada çiçek açan vadiyi andıran otel projesi 6,9 hektar alana kurulacak. 9 katlı otelde 17 standart, 8 süit, 47 lüks ve 15 ultra lüks olmak üzere toplam 87 oda bulunacak. Projede ayrıca ticaret merkezi, 150 kişilik restoran, 500 kişilik banket salonu ve birçok tesisler yer alacak.

Ýene-de okaň

Success of Turkmen Youth in Astana: “Oguzrobot” Secures Qualification for Competition in China

Young Robotics Specialists of Turkmenistan Return from Dubai with 12 Medals

EU–Turkmenistan Partnership: Reviewing Achievements in 2025 and Looking Ahead to 2026

Press-meeting: Ashgabat-Tbilisi: a living bridge between ideas and new opportunities

Mobile Application of the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan Launched

Turkmen-Kuwaiti business partnership were discussed in El Kuwait