GENERAL

Orta Asya Dışişleri Bakanları, Kırgızistan’da buluşacak

Orta Asya ülkelerinin Dışişleri Bakanları Kırgızistan’da bir araya gelecek. Özbekistan resmi haber sitesinde yer alan habere göre, 20-22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek toplantı, Kırgızistan’ın Issık Köl tatil beldesinde yapılacak.

Dışişleri Bakanları bu toplantıda uluslararası ve bölgesel konuları ele alacak. Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın bakanlarının katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, 15 Mart 2018 tarihinde Kazakistan’ın Astana şehrinde Orta Asya Devlet Başkanları Zirvesi’nde mutabık kalınan konuları üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

Özbekistan’ın toplantıya, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov başkanlığındaki heyet ile katılacağı kaydedildi.

Bakanların görüşeceği konu alanlarının geniş olduğu, ekonomik ortaklık, ulaşım altyapısı ve tabi ki güvenlik konularının ele alınması beklenmektedir.

7 Nisan 2017'de Taşkent'te bölge dışişleri bakanlarının toplantısında, bu tür toplantıların düzenli olarak yapılması kararlaştırılmıştı. Bunun akabinde Orta Asya ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı Eylül 2017'de New York'ta gerçekleştirmişti.

Ýene-de okaň

Football Tournament was held in Tbilisi, dedicated to International Year of Peace and Trust

Mongolia and Turkmenistan Sign Documents to Advance Bilateral Relations and Cooperation

President of Mongolia Welcomes President of Turkmenistan

Kazakhstan’s Climate Vision: Exclusive Interview with Zulfiya Suleimenova at the Astana International Forum

Ata Watan Eserleri

The 2nd meeting of the Ministers of Economy and Trade of the Central Asia-China format was held in Astana

President of Turkmenistan Serdar Berdimuhamedov arrives in Mongolia for a state visit