GENERAL

Türkmen Lider, Japon Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

Orta Asya-Japonya Dışişleri Bakanları’nın 6.toplantısına katılmak üzere Aşkabat’a gelen Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida, Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

At Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan görüşmede,  Türkmen Lider ve konuğu iki ülke arasındaki ilişkileri ve aynı zamanda uluslararası örgütler bazındaki münasebetleri değerlendirdi.

Uluslararası politikadaki konularda aynı görüşe sahip olduklarını söyleyen Bakan Kişida, Türkmen Lideri’nin küresel ve bölgesel güvenliğin sağlanması yönündeki önemli uluslararası inisiyatiflerini desteklediklerini belirtti.

Orta Asya ülkeleri ile güvenliğin sağlanması ve sürdürülebilir kalkınma açısından yakından işbirliği yaptıklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Kişida, 2014 yılından bu yana Türkmenistan’ın Orta Asya-Japonya Dışişleri Bakanları’nın toplantısına başkanlık yaptığını kaydetti.

Türkmen Lider ayrıca, At Bayramı kutlamaları kapsamında söz konusu toplantı için Aşkabat’a gelen Özbekistan Dışişleri Baknaı Abdulaziz Kalimov’u da kabul etti. Görüşmede, ikili münasebetler, ulaştırma, enerji, turizm ve spor alanındaki işbirliği konuları masaya yatırıldı.

Bugün Aşkabat’ta Orta Asya-Japonya Dışişleri Bakanları’nın 6.toplantısına yapıldı. Toplantıya ev sahibi Türkmenistan ile birlikte Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Japonya Dışişleri Bakanları katıldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Related posts

Türkmen Lider, Donald Trump’ı doğum günü ile kutladı

vepa

Üstünlük gazanmagyň ýollary

Turkmenistan to Construct Three Vessels With Support From IDB, OPEC