GENERAL

Avrupa’dan Türkmenistan tekstiline büyük ilgi

Türkmenistan Ticaret ve Hammadde Borsası’ndaki her haftadaki işlemlerin sonuçlarına göre, Avrupa ülkelerinin işadamları Türkmenistan’ın pamuk ve pamuk ürünlerine büyük ilgi göstermektedir.

 Mart ayındaki borsa işlemleri kapsamında İngiltere, İsviçre ve Hollanda gibi ülkelerin işadamları pamuk ipliğini satın alıyorlar.  Ayrıca, Avrupalı girişimciler değişik tekstil ürünlerine büyük ilgi göstermektedirler.

Türkmenistan’ın pamuk ürünlerine ilgi gösteren ülkelerin arasında Polonya’da eklendi. Ayrıca, Avrupa ülkeleri yanı sıra Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve diğer ülkeler Türkmenistan’ın tekstil ürünlerini satın almaktadır.

Türkmenistan’da tarım ürünlerinin arasında pamuk önemli yer edinmektedir. Bu sene 545 bin hektar alana pamuk ekildi ve 1 milyon 50 bin ton pamuk üretilmesi hedeflenmektedir. 

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Türkmenistan Borsası’nda 50,8 milyon dolar değerinde 54 işlem gerçekleştirildi.

Yabancı döviz basında İngiltere, İsviçre, BAE, Afganistan gibi ülkeler dizel yakıtı, uçak yakıtı ve diğer petrol ürünlerini satın aldılar. Rusyalı işadamları potasyum satın alırken, pamuk yağı, buğday, iplik ve diğer tekstil ürünleri de yabancı işadamları tarafından satın alındı. Bu ürünleri Rusya, İngiltere, İsviçre, Hollanda, Singapur, BAE, Türkiye ve Afganistan satın aldı.

Öte yandan Türkmen manatında İngiltere, Hollanda ve Pakistanlı işadamları 1 milyon 156 bin manat değerinde kumaş aldılar.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Cycling Event in Bucharest Marking World Bicycle Day

Delegation of Turkmenistan is participating in the Baku Energy Week

An Artificial intelligence technology introduced in the Customs System of Turkmenistan

Turkmen Electronics Producer to Localize Manufacturing in Eswatini

Rashid Meredov met with Marco Rubio

Talks with the Head of the United Nations Office of Counter-Terrorism