GENERAL

Türkmen Lideri Pakistan Yolcusu

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, yarın (1 Mart 2017) Pakistan’a iş seyahatine gidecek. Bu ziyaret, Türkmen Liderinin yeni döneme seçilmesinden sonraki ilk yurt dışı ziyareti olacak. Türkmen Lideri, Başkent İslamabad’da düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi (EİT) katılacak.

Bu örgüt Türkiye, İran ve Pakistan Devlet/Hükümet Başkanları, bölgesel ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında İstanbul'da bir araya gelerek bir bildiri yayınlamış ve Kalkınma için Bölgesel İşbirliği (Regional Cooperation for Development) (RCD)'yi kurmuşlardır.

Kuruluş Tarihi:

1985

Merkezi:

Tahran, İran İslam Cumhuriyeti

Üye Ülkeler:

Kurucu Ülkeler (Türkiye, İran, Pakistan)

Diğer Üye Ülkeler (Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan)

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Turkmenistan participated in the Second meeting of the heads of government/ vice president of the member states of the Organization of Turkic States

On the Meeting between the Minister of Education of Turkmenistan and the President of the Lyon School of Management

Visit of the Turkmenistan Delegation to the Ports of Georgia

Turkmenistan’s Ministry of Communications and Japan’s Muroosystems Corporation to Create a Data Center Network

Turkmenistan and the UN sign new documents

Prospects for developing cooperation between Turkmenistan and Türkiye discussed