GENERAL

Türkmenistan 5. Asya Plaj Oyunları’na Hızlı Başladı

45 ülkenin katıldığı 5. Asya Plaj Oyunları, Vietnam’ın Da Nang kentinde başladı. Asya Oyunları’na hızlı başlayan Türkmenistan kafilesi, spor müsabakalarının ilk gününde 7 madalya kazandı.

Güreş müsabakalarında mindere çıkan Nuryagdı Jepbarov (73 kg) ve Zarina Saparova (48 kg) gümüş ve bronz madalyanın sahibi oldu. Türkmenistan’ın diğer 2 madalyası kadınların arasındaki Tayland boksundan geldi. Türkmenistan Spor ve Turizm Enstitüsü öğrencileri Yanıl Kavisova ve Jennet Avnazarova bronz madalya kazandı.

Türkmenistan’ı jiu-jitsu dalında temsil eden Ulyana Kudinova ve Angelina Filippova da, bronz madalya kazanmayı başardı.

    Asya Plaj Oyunları’ndaki spor dalları, 2017 yılında Türkmenistan’da düzenlenecek 5. Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Asya Oyunları’nda da mevcut. Bundan dolayı, Türkmenistanlı sporcuların bu yarışlardaki performansı çok önemli. Bu yarışlar bir hazırlık aşaması olarak büyük önem kazanıyor.

Türkmen sporcuları ayrıca 3×3 formatta basketbol, sambo ve güreş dallarında yarışlarda boy gösterecek.

 

Ýene-de okaň

Turkmen students introduced Turkmenistan in California

Ata Watan Eserleri

Visit of Kyrgyzstan’s Minister of Culture to Turkmenistan: Strengthening Cultural Ties and Ethnocultural Exchange

Negotiations held in Beijing between the Turkmenistan Parliament delegation and China’s National People’s Congress Standing Committee

OPEC Fund and Turkmenistan Strengthen Ties with New Five-Year Partnership Framework

Delegation of Turkmenistan participated in the first meeting of Termez Dialogue

Turkish Cuisine Week celebrated in Ashgabat